Koekjesdeeg of bon-bons veilig om te eten met pure en witte chocolade en bakvaste sprinkles!
Dit recept maakt ongeveer 20 scoops eetbare koekjesdeeg.
Will je Koekjesdeeg bon bons maken?
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
This recipe makes about 20 edible cookie dough scoops.
Do you want to make cookie dough bon bons?
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Zachte koekjes met aardbeien smaak, gerold in feestelijke discodip sprinkles. Hoe leuk is dat?!
Dit recept maakt ongeveer 20-24 sprinkle koekjes .
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Klassieke 1-2-3 Shortbread koekjes! Één deel suiker, twee delen boter, drie delen bloem: zo makkelijk is het en zo enorm lekker.
Dit recept maakt ongeveer 20 shortbread koekjes in hartvorm.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Classic 1-2-3 Shortbread Cookies! One part sugar, two parts butter, three parts flour: so easy and so delicious!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Een klassieke witte cake: wit van kleur en luchtig, zoet en "moist" van structuur ... en ik heb natuurlijk sprinkles toegevoegd! Ik ben dol op de kleurenpracht die sprinkles aan de mix toevoegen en de puur witte cake laat de kleuren er echt uitspringen. Wat maakt een witte cake de beste cake en de enige cake die je moet gebruiken voor confettitaarten?! De kleurloosheid van de cake natuurlijk! Zonder het geel van het eigeel springen de kleuren er extra uit voor een betoverend effect. Jaja, ik ben geobsedeerd door confetti-cakes en nadat je deze hebt geproefd hoop ik dat jij dat ook zult zijn!
Dit recept is goed voor één ronde 15cm taart met 3 lagen of voor ongeveer 18 cupcakes. Verdubbel het recept voor een 3- of 4 lagen cake van 20cm.
Zoals altijd gebruik ik mijn DIY Bake Even Strips om de lagen vlak te houden (snijden is niet nodig!).
Taart:
Whipped Cream Cheese Frosting:
Tip: Maak vooraf!
Je kunt deze cake één dag voor je feestje maken. Zet de cake gewoon een uur in de koelkast om de cake harder te maken voordat je het goed in plastic folie wikkelt zodat hij niet uitdroogt. Bewaar in de koelkast of vriezer. Als je de cake wilt eten, haal hem dan uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert. Als je de cake in de vriezer bewaart, haal hem er dan minimaal 3 uur van te voren uit. Genieten!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
A classic white cake: pure white in color and fluffy, sweet, and moist in texture...and I added sprinkles, of course! I love the pops of colors that sprinkles add to the mix, and the pure white color of the cake really let's the colors shine through. What makes a White Cake the best cake and only cake you should make for confetti cakes?! The colorlessness of the cake, of course! Without the yellow of the egg yolk, the colors pop into place for a mesmerizing and fun effect. Yes, I'm obsessed with confetti cakes and after tasting this one, I hope you will be too!
As always I used my DIY Bake Even Strips so that the layers bake up nice and flat (no cutting required!).
Cake:
Frosting:
Make ahead tip!
You can make this cake one day ahead of your party. Just put it into the refrigerator for an hour to harder the cake and frosting before wrapping it well in plastic wrap so that it doesn't dry out. Store it in the refrigerator or freezer until you're ready. When you want to eat the cake, remove it from the refrigerator and let it come to room temperature before serving. If you stored the cake in the freezer, remove it 3 hours before you want to serve it. Enjoy!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Verras je familie en vrienden met deze feestelijke Chocolate Pepermunt Cheesecake. De bodem is gemaakt met Oreo-koekjes en de confetti-sprinkles geven een cheesecake een kleurrijke uitstraling. Met een topping van pure chocolade bedekt met stukjes Candy Crush pepermunt candy is het de perfecte afsluiting van het kerstdiner.
Ingrediënten : Goed voor circa 24 stukjes.
Voor de bodem:
Voor de vulling:
Voor de topping:
Verwarm de oven voor op 180°C.
De bodem:
Voor de cheesecake:
Voor de topping:
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Wow your family and friends with this festive Chocolate Peppermint Cheesecake. It has an oreo cookie crust, confetti sprinkles that add pops of color to the cheesecake, a dark chocolate glaze and it's topped with peppermint candy pieces. It's the perfect Christmas dinner finale.
Ingredients : Makes about 24 squares
For the crust:
For the cheesecake:
For the glaze:
Preheat your oven to 180°C.
For the crust:
For the cheesecake:
For the glaze:
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Geïnspireerd door Anne van Annanellas.nl, dit Speculaas Fudge is ooey-gooey chewy en vol witte chocolade, speculaas, marshmallows en sprinkles: feestelijk en lekker voor Sint!
Voor ongeveer 16 stuks
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Inspired by Anne from Annabellas.nl, this fudge is ooey-gooey chewy and full of white chocolate, speculaas, marshmallows and sprinkles: so festive and perfect for Sint!
Ingredients
Makes about 16 pieces
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Deze confetti brownies zijn ooey-gooey chewy, fudgey en vol van chocolade: héél erg lekker! Een beetje knapperig van buiten en lekker zacht en stevig van binnen. Bak de brownies langer als je ze liever wat cakeachtig wilt.
Voor ongeveer 10 stuks
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
These confetti brownies are ooey-gooey chewy, fudgey full of chocolate: to die for! A tad crunchy on the outside and soft and fudgy on the inside. Bake the brownies longer if you prefer them to be cakey.
Makes about 10 brownie squares
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Deze confetti suikerkoekjes zijn boterig, dik en chewy met geuren en smaak van vanille: perfect met een kopje koffie of thee! Knapperig van buiten, zacht van binnen met kleine spikkels van feestelijke kleuren, deze koekjes zijn een prachtige aanvulling op elke feesttafel. Hoera!
Voor ongeveer 26 koekjes
Tip: Maak vooraf!
Je kunt deze koekjes vooraf maken en invriezen... altijd verse koekjes in huis! Nadat je de koekjesdeegballen 40 minuten hebt gekoeld, plaats je de ballen in een diepvrieszak. Koekjesdeeg blijft een jaar goed in de vriezer. Als je klaar bent om ze te bakken, leg ze dan direct uit de vriezer op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven. Voeg ongeveer 1 minuut toe aan de baktijd. Genieten!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
These confetti sugar cookies are thick and chewy, with a lovely subtle vanilla taste: perfect with a cup of coffee or tea! Crunchy on the outside, soft on the inside with beautiful pops of festive color throughout, they make a wonderful addition to any party table.
Tip: Make ahead!
You can make the dough ahead of time and freeze the balls to bake at a later time...you'll have fresh baked cookies in a snap! After refrigerating the cookie dough balls for 40 minutes, place the balls into a freezer bag. Cookie dough keeps in the freezer for up to a year. When you are ready to bake them, take them directly from the freezer and place them frozen onto a lined baking sheet. Add about 1 minute to the baking time. Enjoy!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Deze koekjes zijn dik en chewy: de perfecte combinatie! Dankzij de bloem verhouding blijven deze koekjes lekker dik. De gesmolten boter en het toegevoegde eigeel zorgen voor een heerlijk ooey-gooey cookie. Knapperig van buiten, zacht van binnen ... perfectie. Laat de pumpkin spice weg als je geen fan bent ... de koekjes zijn hoe dan ook heerlijk!
Voor ongeveer 24 koekjes
Tip: Maak vooraf!
Je kunt deze koekjes vooraf maken en invriezen... altijd verse koekjes in huis! Nadat je de koekjesdeegballen 40 minuten hebt gekoeld, plaats je de ballen in een diepvrieszak. Koekjesdeeg blijft een jaar goed in de vriezer. Als je klaar bent om ze te bakken, leg ze dan direct uit de vriezer op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven. Voeg ongeveer 1 minuut toe aan de baktijd. Genieten!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
These cookies are thick and chewy: the perfect combination! Thanks to the flour ratio, these cookies stay nice and thick. The melted butter and extra egg yolk make for a deliciously ooey-gooey cookie. Crunchy on the outside, soft on the inside ... perfection. Omit the pumpkin spice if you are not a fan ... the cookies are delicious with or without!
Tip: Make ahead!
You can make the dough ahead of time and freeze the balls to bake at a later time...you'll have fresh baked cookies in a snap! After refrigerating the cookie dough balls for 40 minutes, place the balls into a freezer bag. Cookie dough keeps in the freezer for up to a year. When you are ready to bake them, take them directly from the freezer and place them frozen onto a lined baking sheet. Add about 1 minute to the baking time. Enjoy!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Deze Funfetti Scones barsten van de sprinkles en kleuren! Het is zo'n leuk en feestelijk ontbijt en zijn de gemakkelijkste scones die ik ooit gemaakt heb. Klaar in 40 minuten of minder! Perfect voor een verjaardags-/zondagochtend ontbijt of high tea party.
Maak vooruit tip!
Deeg kan de avond ervoor worden gemaakt. Volg het recept tot stap # 6, bedek het deeg dan stevig in plasticfolie en bewaar het een nacht in de koelkast. Ga 's ochtends verder met stap #7.
Deeg kan van tevoren worden gemaakt en vervolgens tot 3 weken worden ingevroren. Volg het recept tot stap #8 en plaats de bakplaat dan ongeveer 1 uur in de vriezer of tot de driehoeken half bevroren zijn. Breng de driehoeken vervolgens over in een diepvrieszak of container met ritssluiting en laat ze een nacht invriezen. Bak de deegdriehoeken in 15-17 minuten bevroren (of tot ze licht goudbruin zijn).
Gebakken en gekoelde scones kunnen maximaal 3 maanden in de vriezer worden bewaard in een diepvrieszak of -container met ritssluiting. Als je klaar bent om van de bevroren scones te genieten, laat ze dan een paar uur op het aanrecht of een nacht in de koelkast ontdooien. Verwarm de ontdooide scones 30 seconden in de magnetron of 10 minuten in een oven van 150° C.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
These Funfetti Scones are bursting with sprinkles and colors! They're such a fun and festive celebratory breakfast. They're the easiest scones I've ever made and they're ready in 40 minutes or less! Perfect for any Sunday morning breakfast or high-tea party.
Directions:
Make ahead tip!
Dough can be made the night before. Follow the recipe until Step #6, and then cover the dough tightly in plastic wrap and keep it in the refrigerator overnight. Continue with Step #7 in the morning.
Dough can be made ahead and then frozen for up to 3 weeks. Follow the recipe until Step #8, then place the baking sheet in the freezer for about 1-hour or until the triangles are semi frozen. Then transfer the triangles to a freezer zip top bag or container and freeze overnight. Bake the dough triangles frozen for 15-17 minutes (or until light golden brown).
Baked and cooled scones can be stored in the freezer for up to 3 months in a freezer zip top bag or container. When you are ready to enjoy the frozen scones, thaw them on the counter for a few hours or in the refrigerator overnight. Warm the thawed scones in the microwave for 30 seconds or in a 150°C oven for 10 minutes.
Happy BAKD’ing!
Dit Confetti Icebox Cookies recept is voor een super eenvoudig dessert en is geschikt om vooraf te bereiden! Ik bewaar een paar blokjes koekjesdeeg opgerold in plasticfolie in mijn vriezer zodat ik in een handomdraai koekjes kan bakken. Ik haal het deeg uit de vriezer, snijd het in plakjes en bak ze. Super simpel. Super lekker.
Voor de confetti chocolate topping:
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
These Confetti Icebox Cookies are a super easy make-ahead dessert! I keep a few cookie dough logs rolled up in plastic wrap in my freezer, so when I need to bake up cookies in a snap I take them out, slice them and bake them. Super simple. Super tasty.
This recipe makes about 18-24 cookies (depending on how long you roll your log. The longer the log, the smaller the cookies and the more you will be able to cut and bake.)
For the confetti chocolate drizzle:
Directions:
Licht zoet en yoghurt-achtig, deze Semifreddo (ook bekend als ijstaart) is een Italiaans bevroren dessert, de naam betekent half koud of half bevroren. Het zit tussen ijs en mousse in, waardoor dit gemakkelijk te maken dessert perfect is voor een warme zomerdag (of eigenlijk elke dag, hehe). Hoewel de semifreddo technisch gezien bevroren is, blijft hij zacht en romig, dus zodra je hem uit de vriezer haalt, is hij klaar om in plakjes te snijden en te serveren .. lekker!
Tip: Maak vooraf!
Semifreddo kan maximaal zes weken in de vriezer worden bewaard.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Lightly sweetened and a bit reminiscent of frozen yogurt, this Semifreddo (a.k.a. ice cream cake) is an Italian frozen dessert, its name meaning half-cold or half-frozen. It's a cross between ice cream and mousse making this easy-to-make dessert perfect for any hot summer day (or any day really, hehe). Even though the semifriddo is technically frozen, it stays soft and creamy so once you remove it from the freezer, it's ready to be sliced and served....yummy!
Semifrido can be stored in the freezer for up to six weeks.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Nòg een recept voor witte cake en dit keer met melk in plaats van karnemelk. Het resultaat is een zachtere cake die net zo licht van kleur is, luchtig van textuur en met alle juiste kleuraccenten. Deze cake vraagt gewoon om een feestje! Maak het voor je volgende verjaardag, afstudeerfeest, jubileum, baby shower ... of gewoon omdat je, net zoals ik, van sprinkles houdt en wat ze doen met de taart!
Ik heb dit keer weer mijn favoriete Bake Stable Rainbow Strands gebruikt voor dit recept, maar elke strooi-mix van bakstabiele hagelslag voor cake volstaat! Pas op voor spinkles voor koekjes want die zullen hun kleur afgeven in cakebeslag. Voor de eigenwijzen onder ons (zoals ik) die toch koekjes spinkles willen gebruiken: wees heel voorzichtig met het mengen van de spinkles in het beslag. Je kunt hier meer lezen over welke sprinkles je het beste kunt gebruiken om te bakken.
Laat het feest beginnen!
Dit recept is goed voor één ronde 15cm taart met 3 lagen of voor ongeveer 18 cupcakes. Verdubbel het recept voor een 3- of 4 lagen cake van 20cm.
Zoals altijd gebruik ik mijn DIY Bake Even Strips om de lagen vlak te houden.
Tip: Maak vooraf!
Je kunt deze cake al een dag vooraf maken. Zet de cake een uur in de koelkast zodat de cake en het glazuur harder wordt. Wikkel de cake daarna goed in met plasticfolie zodat hij niet uitdroogt in de koelkast. Haal hem voor gebruik uit de koelkast, verwijder de wikkel, en laat op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
This is another white cake based recipe using milk instead of buttermilk. The result is a smoother, less tangy cake that is just as light in color, fluffy in texture, and mouth-watering delicious with all the pops of color you love. This cake just SCREAMS for a celebration! Make it for your next birthday gathering, graduation, anniversary, baby shower.. or just because you love sprinkles and how pretty they make cake look, like me!
I used my favorite Bake Stable Rainbow Strands again for this recipe but any sprinkle blend of bake stable sprinkles for cake will do! Just stay away from the sprinkles marked that they are best used in cookies (or if you're really stubborn, like me, just be extremely careful when mixing the sprinkles into your batter. Sprinkles that are better suited for cookie dough will bleed their color a little when mixed into cake batter. But if you're very careful the bleeding will be minimal and the result will be just as beautiful! You can read more about which sprinkles are best to use for baking here.
Let's get the party started!
As always I used my DIY Bake Even Strips to bake up the layers nice and flat.
Make ahead tip!
You can make this cake one day ahead of your party. Just put it into the refrigerator for an hour to harder the cake and frosting before wrapping it well in plastic wrap so that it doesn't dry out. Store it in the refrigerator until you're ready. When you want to eat the cake, remove it from the refrigerator and it's wrapping and let it come to room temperature before serving.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Deze cupcakes is veruit mijn bekende recept! Voor elk feest word ik gevraagd deze te bakken en mijn gasten kunnen er nooit genoeg van krijgen. Super fluffy, zacht en lekker en barstensvol confetti-kleuren aan de binnenkant van de cake. Ik bedek ze altijd met Confetti Meringue Buttercream. BOOM: It's party time!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
These cupcakes are by far my most famous recipe! I'm asked to bake these for every party and my guests can never get enough. Super fluffy, soft and moist and bursting with fun pops of confetti color on the inside of the cake. I always top these with Confetti Meringue Buttercream. BOOM: It's party time!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Belangrijke opmerking!
Zorg ervoor dat je eiwitten en boter op kamertemperatuur zijn! Als één te koud is dan kan de botercrème gaan stremmen. Als dit gebeurt, schep dan een paar lepels van de Botercrème in een magnetronbestendige kom en smelt het licht in de magnetron voor ongeveer 10 seconden (zorg dat het niet volledig smelt). Meng het goed en giet dan de gesmolten botercrème terug in de opgeklopte botercrème en klop het tot het weer bij elkaar komt, ongeveer 1-2 minuten op middelhoge snelheid.
Tip: Maak vooraf!
Je kunt deze cake al één dag van te voren maken. Zet de cake een uur in de koelkast zodat de cake en het glazuur harder wordt. Wikkel de cake daarna goed in met plasticfolie zodat hij niet uitdroogt in de koelkast. Haal hem voor gebruik uit de koelkast, verwijder de plastic wikkel, en laat op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.
Deze botercrème kan 1-2 dagen afgedekt op kamertemperatuur worden bewaard, 5 dagen gekoeld in een gesloten bak of 3 maanden ingevroren! Als je het weer nodig hebt dan breng je het gewoon weer terug op kamertemperatuur en klop met de mixer (paddle-bevestiging) de botercrème 2-3 minuten totdat het wee luchtig en zijdezacht is!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
This meringue buttercream is so easy to make! It's creamy, smooth and fluffy, not too sweet and it pipes up beautifully. It's my new go-to frosting. Give it a try! I'd love to hear what you think.
This is enough frosting to cover one 15cm round cake. Half the recipe if using for cupcakes.
This buttercream can be stored covered at room temperature for 1-2 days, refrigerated in a closed container for 5 days, or frozen for 3 months! When you are ready to use it, just bring it back to room temperature, add it to your mixer and with the paddle attachment beat the buttercream for 2-3 minutes until it's soft, fluffly and silky smooth again!
Make sure your egg whites and butter are room temperature! If one or the other is too cold it could cause the buttercream to curdle. If this should happen, scoop a couple spoonfuls of the frosting into a microwave safe bowl and melt it slightly in the microwave for about 10 seconds (you do not want it to melt completely). Mix it well and then pour the melted buttercream back into the whipped buttercream and beat it till it comes together again, about 1-2 minutes on medium-high speed.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Super makkelijk te maken! Deze meringue koekjes zijn een variant op het klassieke recept - ze zijn knapperig en zoet, maar ze barsten van chocolade chips en felle kleuren! Hoera!
]]>
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Sprinkles, sprinkles, sprinkles!!!! Zo veel kleuren! Het is confetti op je taart... het is confetti IN je taart... zoveel fun dat men het FUNfetti noemt! Feestelijker wordt het niet, toch? Je kunt deze confetti naked cake recept voor elke gelegenheid bakken en het is zo makkelijk!
Onze Bakvaste Rainbow sprinkles zijn perfect voor dit recept. Ze zijn crunchy en zoet en zelfs geschikt als snack! Met deze prachtige kleuren verras je gegarandeerd ieder jarige job, ongeacht zijn/har leeftijd!
Hiep Hiep Hoera! Gefeliciteerd! Let's celebrate!
Dit recept is goed voor één ronde 15cm taart met 3 lagen of voor ongeveer 18 cupcakes. Verdubbel het recept voor een 3- of 4 lagen cake van 20cm (foto).
Zoals altijd gebruik ik mijn DIY Bake Even Strips om de lagen vlak te houden.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Sprinkles, sprinkles, sprinkles!!!! So many colors! It's confetti ON your cake...it's confetti IN your cake...it's so much fun, some even call it FUNfetti! What's more celebratory than that?
Our Bake Stable Rainbow sprinkles are perfect for this recipe. They're crunchy. They're sweet. They're even snack-able!... but let's not get ahead of ourselves. ;-) The beautiful colors are sure to win over any birthday-boy or -girl, no matter their age!
Hiep Hiep Hoorah!!!!! Gefeliciteerd! Let's celebrate!
As always I used my DIY Bake Even Strips to bake up the layers nice and flat.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Deze Birthday Cookie Cake een groot koekje als cake gebakken. Méék dit recept één keer voor een Cookie Cake met één laag. Voor meerdere lagen kun je een kleinere bakvorm gebruiken of gewoon het recept verdrievoudigen. Om de lagen vlak te krijgen heb ik mijn DIY Bake Even Strips gebruikt. Het gebruik van Bake Even strips is optioneel. Gebruik je ze niet dan zal het koekje mogelijk licht inzakken in het midden. Het koekje blijft zonder bake even strips zachter in het midden en dat is ook erg lekker!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
This Confetti Birthday Cookie Cake is a giant cookie soft-baked as a cake. Make the recipe once for a single layer of cookie cake, use smaller pans or triple the recipe to make a layered cookie cake. I used my DIY Bake Even Strips to get mine flat on top. It's ok to not use bake even strips, your cookie will just sink a bit in the center as it cools. This will not give you a flat cake layer, but you will get a gooey-er cookies—and that's also delicious!
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
This confetti cheesecake is a make-ahead recipe, but it is totally worth it!!! This cheesecake is decadent, but not too sweet. It's a must for your next birthday bash or any occasion for celebration.
]]>Ingrediënten:
TAARTKORST
250 g Lotus koekjes, in kruimels
110 g ongezouten roomboter, gesmolten
1/8 theelepel zout
VULLING
600g volle zachte kaas (2 x XL Philadelphia Cream Cheese), op kamertemperatuur
150g witte basterdsuiker
25g bloem
230g volle crème fraîche, op kamertemperatuur
80g mascarpone kaas, op kamertemperatuur
2 theelepels vanille aroma
1/2 theelepel amandel aroma
3eieren, op kamertemperatuur
130g Rainbow Strands (100 g binnen, 30 g om de taart te versieren)
Bereiding:
Plaats het ovenrek op het onderste derde deel van de oven. Verwarm de oven voor op 150° C.
Spuit een springvorm van 20 cm in met anti-aanbakspray.
Maak de korst:
Gebruik een keukenmachine of blender om de Lotus-koekjes te verkruimelen. Je kunt ze ook verkruimelen in een plastic zak (afsluitbaar) met een deegroller of de achterkant van een houten lepel.
Meng de Lotus-koekkruimels en gesmolten boter in een kom met een spatel. Druk het koekjesmengsel in de bodem van de springvorm en eventueel halverwege de zijkanten. Druk de korst goed aan zodat deze niet te dun is.
Plaats de springvorm op een vel aluminiumfolie en wikkel de folie om de pan (extra stevige en groote BBQ aluminiumfolie is ideaal). Dit maakt de pan klaar voor het waterbad (hierover later meer.)
Bak de korst ongeveer 10 minuten in de oven. Laat afkoelen terwijl je de vulling klaarmaakt.
Maak de vulling:
Let’s get BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Ingredients:
Pie Crust
250g Lotus cookies, ground into crumbs
110g unsalted butter, melted and cooled to room temperature
1/8 teaspoon salt
Filling
600g full-fat cream cheese (2 x XL Philadelphia Cream Cheese), room temperature
150g white bastard sugar
25g flour
230g full-fat crème fraîche, room temperature
80g mascarpone cheese, room temperature
2 teaspoons vanilla extract (or aroma)
1/2 teaspoon almond extract (or aroma)
3 eggs, room temperature
130g Rainbow Strands (100g for in the cheesecake, the rest reserved to decorate the top of the cake)
Directions:
Place your oven rack into the bottom third of the oven. Pre-heat the oven to 150° C.
Spray a 20cm springform pan with anti-stick spray.
Make the crust:
Place the springform pan onto a large sheet of aluminum foil (the extra strong and wide aluminum foil for bbq'ing works best) and wrap the foil fully around the pan. Now your pan is ready for the water bath (more on this later...)
Bake the crust for about 10 minutes in the oven. Remove the crust from the oven and let it cool while you make the filling.
Make the filling:
Let’s get BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
Zelf doughnuts versieren met glazuur en BAKD sprinkles is eenvoudig en erg leuk om met de kinderen of met vrienden te doen! Hieronder staat een recept om zelf een standaard (witte) glazuur te maken voor op doughnuts.
These doughnuts were decorated with Flamingo Pink, Carnival, and Cotton Candy strands.
Clockwise from left: Powdered sugar, melted butter, milk and salt.
Ik heb deze mini-doughnuts gekocht bij Albert Heijn.
Eet smakelijk!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
For an added surprise, mix our baking sprinkles into your batter before baking to also give your cake a pop of gender reveal color.
You can find this fun pinata cake recipe by Sweet and Savory by Shinee here: https://www.sweetandsavorybyshinee.com/gender-reveal-pinata-cake/
]]>