Beroemde Funfetti Cupcakes

Confetti Funfetti Cupcakes met sprinkles geschikt om mee te bakken

Click here for English

Deze cupcakes is veruit mijn bekende recept! Voor elk feest word ik gevraagd deze te bakken en mijn gasten kunnen er nooit genoeg van krijgen. Super fluffy, zacht en lekker en barstensvol confetti-kleuren aan de binnenkant van de cake. Ik bedek ze altijd met Confetti Meringue Buttercream. BOOM: It's party time!

Dit recept maakt ongeveer 18 cupcakes.

Ingrediënten:

Droog:

  • 200g bloem
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 70g Rainbow Strands of Baking Sprinkles geschikt voor cake. 
    • (Als de gekozen sprinkles niet geschikt zijn voor cake wees dan uiterst voorzichtig als je ze aan het einde aan het beslag toevoegd... en werk snel omdat de kleuren zullen gaan bloeden).

    Nat:

    • 180g witte basterdsuiker
    • 170g boter, gesmolten en afgekoeld tot kamertemperatuur
    • 120g Griekse yoghurt, kamertemperatuur
    • 120g volle melk, kamertemperatuur
    • 3 eiwitten of 90g vloeibare eiwitten
    • 1 eetlepel (of 15 ml) vanille-extract

    Confetti Funfetti cupcakes taartjes met scprinkles geschikt om mee te bakken

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 175 ° C. Plaats cupcake vormpjes in je cupcake pan.
    2. Klop de droge ingrediënten in een grote kom en meng goed.
    3. Meng de natte ingrediënten in een middelgrote kom.
    4. Meng de natte ingrediënten voorzichtig met de droge tot ze "net" gemengd zijn. Het is oké als er nog steeds klontjes zijn of als niet alles volledig is verwerkt.
    5. Verdeel het beslag gelijkmatig in de cupcake vormpjes, vul ze ongeveer 2/3 van of iets meer dan 1/2 cm van de bovenkant van de vormpjes. (Dit is belangrijk. De cupcakes bakken niet goed als je de cups te veel of niet voldoende vult...)
    6. Bak voor ongeveer 18 minuten gaar (of tot de middelpunt veerkrachtig aanvoelt als je er met een vinger op drukt). Laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster tot kamertemperatuur afkoelen.
    7. Frost de cupcakes met Confetti Meringue Buttercream. Genieten!

    Happy BAKD’ing! 

    Did you make this recipe?
    Please leave me a comment below!
    Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

     

    ---English translation---

     

    Famous Funfetti Cupcakes

    Confetti Funfetti Cupcakes met sprinkles geschikt om mee te bakken

    These cupcakes are by far my most famous recipe! I'm asked to bake these for every party and my guests can never get enough. Super fluffy, soft and moist and bursting with fun pops of confetti color on the inside of the cake. I always top these with Confetti Meringue Buttercream. BOOM: It's party time! 

    This recipe makes about 18 cupcakes.

    Ingredients:

    Dry:

    • 200g all purpose flour
    • 1½ teaspoon baking powder
    • 1/4 teaspoon salt
    • 70g of Rainbow Strands or your choice of cake approved Baking Sprinkles
      • (If the sprinkles you choose are not cake approved, then be extremely careful when folding them in at the end...and work fast because the colors will start to bleed.)

    Wet:

    • 180g white bastard sugar
    • 170g butter, melted and cooled to room temperature
    • 120g Greek yogurt, room temperature
    • 120g whole milk, room temperature
    • 3 egg whites or 90g liquid egg whites
    • 1 tablespoon (or 15ml) vanilla extract

    Confetti Funfetti cupcakes taartjes met scprinkles geschikt om mee te bakken

    Directions:

    1. Preheat oven to 175°C. Place cupcake papers/liners into your cupcake pan.
    2. Whisk the dry ingredients in a large bowl, mixing well.
    3. Mix the wet ingredients together in a medium bowl.
    4. Carefully mix the wet ingredients into the dry until they are “just” combined. It's ok if there are still lumps or if everything is not completely incorporated.
    5. Evenly distribute the batter into your cupcake papers, filing them up about 2/3 of the way or a little more than 1/2 cm from the top of the liner. (This is important. The cupcakes won't bake properly if you fill the cups up too much or not enough...)
    6. Bake for about 18 minutes or until the centers are springy to the touch.
    7. Frost the cupcakes with Confetti Meringue Buttercream. Enjoy!

      Happy BAKD’ing! 

      Did you make this recipe?
      Please leave me a comment below!
      Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

      Laat een reactie achter

      Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd