Sinterklaas fudge

Geïnspireerd door Anne van Annanellas.nl, dit Speculaas Fudge is ooey-gooey chewy en vol witte chocolade, speculaas, marshmallows en sprinkles: feestelijk en lekker voor Sint!

Ingrediënten

Voor ongeveer 16 stuks

  • 60g boter, gesmolten
  • 300g witte chocolade chips
  • 1 blik gecondenseerde volle melk met suiker (397 gram)
  • 1 theelepel speculaas kruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • ¼ theelepel zout
  • 100g schuddenbuikjes speculaas (bewaar wat voor de topping)
  • 50g mini marshmallows (bewaar wat voor de topping)
  • 40g Sinterklaas sprinkles (bewaar wat voor de topping)
  • 20g BAKD Heart of Gold quins (of quins naar keuze)... (bewaar wat voor de topping)

Instructies

    1. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
    2. Smelt de boter in een middelgrote kom. Mix de chocolade en de gezoete gecondenseerde melk goed samen tot de chocolade is gesmolten. Voeg de speculaas, vanille en zout toe en mix goed samen.
    3. Voeg de speculaasjes en marshmallows toe en mix goed samen.
    4. Voeg de sprinkles en quins toe en mix goed samen.
    5. Giet de fudge in de voorbereide pan en strijk het glad. Gebruik de gereserveerde speculaasjes, marshmallows, sprinkles en quins voor de topping. Druk de toppings voorzichtig in de fudge zodat ze blijven plakken.
    6. Zet de fudge minimaal 2 uur in de koelkast, of tot het stevig is. Snijd in vierkantjes en serveer op kamertemperatuur.
    7. Bewaar overgebleven fudge in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Fudge kan ook worden ingevroren: eerst in plasticfolie en aluminiumfolie wikkelen en dan in een diepvriezer bestendige plastic zak doen voordat je het invriest.

Happy BAKD’ing! 

Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

 

---English translation---

Sinterklaas Fudge

 Inspired by Anne from Annabellas.nl, this fudge is ooey-gooey chewy and full of white chocolate, speculaas, marshmallows and sprinkles: so festive and perfect for Sint!

Ingredients

Makes about 16 pieces

  • 60g butter, melted
  • 300g white chocolate chips
  • 1 can sweetened condensed milk (397 gram)
  • 1 teaspoon speculaas spice mix
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • ¼ teaspoon salt
  • 100g schuddenbuikjes speculaasjes (save some for the topping)
  • 50g mini marshmallows (save some for the topping)
  • 40g Sinterklaas sprinkles (save some for the topping)
  • 20g BAKD Heart of Gold quins (or your choice of quins)... (save some for the topping)

      Directions

      1. Line a baking pan with baking paper.
      2. Melt the butter in a medium sized bowl. Mix in the chocolate and the sweetened condensed milk until the chocolate is fully melted.
      3. Add in the speculaas spices, vanilla and salt. Mix well.
      4. Add in the speculaasjes and the marshmallows. Mix well.
      5. Add in the sprinkles and the quins and mix well.
      6. Pour the fudge into your lined baking pan, smooth out the top and sprinkle on the toppings. Push gently on the toppings to ensure they'll stay stuck to the top of the fudge.
      7. Refrigerate the fudge for at least 2 hours or until it is firm. Cut the fudge into blocks and serve at room temperature. Store leftover fudge in an airtight container in the refrigerator. Fudge can also be frozen: wrap first in plastic wrap, then in aluminum foil, and then place into a freezer safe plastic bag before freezing.

      Happy BAKD’ing! 

      Did you make this recipe?
      Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

      Leave a comment

      Please note, comments must be approved before they are published