Funfetti Brownies
Deze confetti brownies zijn ooey-gooey chewy, fudgey en vol van chocolade: héél erg lekker! Een beetje knapperig van buiten en lekker zacht en stevig van binnen. Bak de brownies langer als je ze liever wat cakeachtig wilt.
Ingrediënten
Voor ongeveer 10 stuks
- 200g puur chocolade chips (waarvan 100g gesmolten)
- 170g boter, gesmolten
- 100g bloem
- 25g cacaopoeder
- 1 theelepel zout
- 250g witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 110g BAKD Heart of Gold quins (of quins naar keuze)
Instructies
- Verwarm je oven voor op 175ºC hetelucht of 200°C elektrisch/gas. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Smelt de helft van de chocolade samen met de boter. Zet opzij.
- Mix de bloem, de cacaopoeder, de chocolade chips en het zout goed samen.
- Maak een kuiltje in het midden van de bloemmengsel en voeg de suiker, de gesmolten boter en chocolade, en de eieren toe.
- Meng dit voorzichtig stukje bij beetje met het bloemmengsel door telkens wat bloem van de zijkant bij het mengsel te voegen.
- Meng de BAKD bakvaste quins er door heen.
- Giet in de, met bakpapier bekleedde, bakvorm en bak voor 20-25 minuten. De brownies zijn klaar en fudgey wanneer de bovenkant net begint te barsten.
- Laat de brownies ten minste 15 minuten afkoelen voordat je ervan geniet.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
---English translation---
Funfetti Brownies
These confetti brownies are ooey-gooey chewy, fudgey full of chocolate: to die for! A tad crunchy on the outside and soft and fudgy on the inside. Bake the brownies longer if you prefer them to be cakey.
Ingredients
Makes about 10 brownie squares
- 200g dark chocolate chips (divided and 100g melted)
- 170g butter, melted
- 100g flour
- 25g cocoa powder
- 1 teaspoon salt
- 250g white bastard sugar
- 2 eggs
- 110g BAKD Heart of Gold quins (or quins of your choice)
Directions
- Preheat the oven to 175ºC convection (hot air) or 200°C electric/gas. Line a baking dish with baking paper.
- Melt the butter and half of the chocolate chips together. Set aside.
- Mix the flour, cocoa powder, salt and chocolate.
- Make a well in the center of the flour mixture and pour the sugar, the melted butter and chocolate chips, and the eggs into it.
- Carefully mix the ingredients in the center of the well with the flour mixture little by little, adding some of the flour mixture from the sides to the center mixture each time.
- Mix in the BAKD baking sprinkles.
- Pour into your prepared dish and bake for 20-25 minutes. The brownies are finished baking when the top just starts to crack and the center is set.
- Let the brownies cool for 15 minutes before enjoying.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy