Confetti Chip Schuimpjes

(Makkelijk vergeet-mij-niet meringue koekjes)

Ingrediënten

  • 60g gepasteuriseerde vloeibaar eiwit of 2x eiwit van grote eieren. (Ik gebruik Two Chicks Eiwit from AH)
  • 120g kristalsuiker (gebruik witte basterdsuiker als je zachte marshmallow-meringues wilt)
  • 1/8 theelepel zout
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 70g BAKD baking sprinkles (60 g in de koekjes, de rest voor bovenop!)
  • 130g Mini Chocolate Chips (120 g in de koekjes, de rest voor bovenop!)

Instructies

  1. Plaats je ovenrek in het onderste derde deel van de oven. Verwarm je oven voor op 175° C. Bekleed bakplaten met bakpapier of siliconen bakmatten.
  2. Zorg ervoor dat je kom heel schoon en vetvrij is! Voeg het eiwit, het zout en het vanille-extract toe aan een keukenmixer met een garde opzetstuk en klop het mengsel op gemiddelde snelheid tot je zachte en schuimige pieken krijgt, ongeveer 1 minuut. Zet de mixer op lage snelheid en voeg beetje-bij-beetje de suiker toe.
  3. Zet de mixer op hoge snelheid en klop tot je stijve en glanzende pieken krijgt, ongeveer 3 minuten. Test na ongeveer 2 minuten, je wilt niet te veel kloppen!
  4. Zet de mixer terug op lage snelheid en voeg je mini chocolade chips toe. Zodra de chips volledig zijn gemengd, vouw je de sprinkles voorzichtig in met een spatel en meng je zo min mogelijk.
    Confetti Schuimpjes Meringues
  5. Spuit de meringue op je bakplaten met een grote* sterpunt of klop de meringue met de lepel op je bakplaten. Laat een beetje ruimte tussen elke klodder. *Een kleine tip werkt niet omdat de mini-chips niet door de opening passen (ik heb het geprobeerd! Lol)

  6. Doe je schuimgebakjes in je voorverwarmde oven en ZET DE OVEN UIT! Laat je meringues minimaal 4 uur of een nacht in de oven staan.
  7. Na 4 uur of 's ochtends, als de koekjes taaier zijn dan je wilt *, bak ze dan nog 10 minuten in een oven van 100 ° C. *Als je deze op een vochtige of regenachtige dag hebt gemaakt, nemen de eiwitten meer vocht op en hebben ze meer tijd nodig om uit te drogen.

     

    Happy BAKD’ing! 

    Did you make this recipe?
    Please leave me a comment below!
    Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

     

    ---English translation---

    Confetti Chip Meringue Cookies

    (Easy forget-me-not cookies)

    Ingredients

    • 60g pasteurized liquid egg whites or 2 large egg whites (I use Two Chicks Eiwit from AH)
    • 120g crystal sugar (use white bastard sugar if you want soft marshmallow meringues)
    • 1/8 teaspoon salt
    • 1/2 teaspoon vanilla extract
    • 70g BAKD baking sprinkles (60g inside the cookies, the rest for on top!)
    • 130g Mini Chocolate Chips (120g inside the cookies, the rest for on top!)

    Directions

    1. Set your oven rack into the lower third of the oven. Preheat your oven to 175°C. Line baking sheets with parchment paper or silicone baking mats.
    2. Make sure your bowl is very clean and grease free! Add the egg whites, salt and vanilla extract to a stand mixer fitted with a whisk attachment and whip the mixture on medium speed until you get soft and foamy peaks, about 1 minute. Turn the mixer down to low speed and slowly add in the sugar a little at a time.
    3. Set the mixer to high speed and whip until you get stiff and glossy peaks, about 3 minutes. Test after about 2 minutes, you don't want to over beat!
    4. Turn the mixer back to low speed and add in your mini chocolate chips. Once the chips are fully mixed in, gently fold in the sprinkles with a spatula, mixing as little as possible.
    5. Pipe the meringue onto your baking sheets with a large* star tip or dollop the meringue by the spoonful onto your cookie sheets. Leave a little bit of room between each dollop. *A small tip won't work because the mini chips won't fit through the opening (I tried it! lol)
    6. Place your meringues into your preheated oven and TURN THE OVEN OFF! Leave your meringues in the oven for at least 4 hours or overnight. 
    7. After 4 hours or in the morning, if the cookies are chewier than you like*, bake them for another 10 minutes in a 100°C oven. *If you made these on a humid or rainy day then the egg whites soak up more moisture and need more time to dry out.

    Happy BAKD’ing! 

    Did you make this recipe?
    Please leave me a comment below!
    Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

    Leave a comment

    Please note, comments must be approved before they are published