Peppermint Chocolate Cheesecake

 

Verras je familie en vrienden met deze feestelijke Chocolate Pepermunt Cheesecake. De bodem is gemaakt met Oreo-koekjes en de confetti-sprinkles geven een cheesecake een kleurrijke uitstraling. Met een topping van pure chocolade bedekt met stukjes Candy Crush pepermunt candy is het de perfecte afsluiting van het kerstdiner.

Ingrediënten : Goed voor circa 24 stukjes.

 

Voor de bodem:

  • 24 Oreo koekjes
  • 40g roomboter, gesmolten

Voor de vulling:

  • 300g witte chocolade chips, gesmolten
  • 300g cream cheese, op kamertemperatuur
  • 130g suiker
  • 95g crème fraîche, op kamertemperatuur
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract
  • Pepermunt dust, gezeefd uit de 70g pot of Candy Crush
  • Christmas Cake bakvaste sprinkles

Voor de topping:

      Directions

      Verwarm de oven voor op 180°C.

      De bodem:

      1. Doe de hele oreo-koekjes in een keukenmachine en mix tot je een zandachtige koekjescrumble krijgt (je kunt de koekjes ook in een zak met ritssluiting doen en ze met een deegroller in kleine stukjes stampen. De consistentie is dan wel wat grover dan wanneer je een keukenmachine zou gebruiken).
      2. Smelt de boter ongeveer 30 seconden of tot hij bijna volledig is gesmolten. Roer de boter tot deze volledig gesmolten is. Meng de gesmolten boter door de koekjescrumble.
      3. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en druk het verkruimelde koekjesmengsel op de bodem. 
      4. Zet de beklede ovenschaal opzij.

      Voor de cheesecake:

      1. Klop de roomkaas, suiker en crème fraîche in een keukenmixer met peddel tot een gladde massa.
      2. Meng de eieren er doorheen.
      3. Voeg de gesmolten chocolade en vanille-extract toe en mix tot een gladde massa.
      4. Voeg het pepermuntstof en de hagelslag toe en meng.
      5. Giet het mengsel op de oreo-koekjeskorst in de ovenschaal.
      6. Plaats de cheesecake in de voorverwarmde oven en bak 25 tot 30 minuten - tot de randen lichtjes opzwellen en het midden nog steeds zacht is.
      7. Laat het geheel afkoelen op een koelrek.

      Voor de topping:

      1. Smelt de de chocolade en het boter in de magnetron voor 45 seconden en roer het mengsel samen. Herhaal tot het één gladde gesmolten massa is. Meng de crème fraîche erdoor.
      2. Giet het mengsel gelijkmatig over de afgekoelde cheesecake. Top af met stukjes pepermunt Candy Crush.
      3. Laat de cheesecake volledig afkoelen (zet minstens 4 uur of een nacht in de koelkast). Snijd en serveer koud. Bedek eventuele restjes en bewaar maximaal 5 dagen in de koelkast.

        Happy BAKD’ing! 

        Did you make this recipe?
        Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

         

        ---English translation---

        Chocolate Peppermint Cheesecake

        Wow your family and friends with this festive Chocolate Peppermint Cheesecake. It has an oreo cookie crust, confetti sprinkles that add pops of color to the cheesecake, a dark chocolate glaze and it's topped with peppermint candy pieces. It's the perfect Christmas dinner finale.

        Ingredients : Makes about 24 squares

        For the crust:

        • 24 Oreo cookies
        • 40g butter, melted

        For the cheesecake:

        • 300g white chocolate chips, melted until smooth
        • 300g cream cheese, room temperature
        • 130g sugar
        • 95g crème fraîche, room temperature
        • 2 eggs, room temperature
        • 1 tspn vanilla extract
        • Peppermint dust, sifted from 1- 70g pot of Candy Crush
        • Christmas Cake baking sprinkles

        For the glaze:

        • 115g dark chocolate chips
        • 30g butter
        • 30g crème fraîche, room temperature
        • Candy Crush pieces for topping

            Directions

            Preheat your oven to 180°C.

            For the crust:

            1. Add whole oreo cookies to a food processor and pulse until you get a sand-like cookie crumble. (Alternatively you can places the cookies into a zip top bag and crush them with a rolling pin into tiny pieces. The consistency will just be coarser than if you were to use a food processor.)
            2. Melt the butter for about 30 seconds or until it is almost fully melted. Mix the butter to melt it fully. Mix the melted butter into the cookie crumble.
            3. Line a baking dish with parchment paper and press the crumbled cookie mixture onto the bottom. Set aside.

            For the cheesecake:

            1. In a stand mixer fitted with a paddle attachment, beat the cream cheese, sugar, and crème fraîche together until smooth.
            2. Add the eggs and mix. 
            3. Add the melted chocolate and vanilla extract and mix until smooth. 
            4. Add in the peppermint dust and the sprinkles and mix.
            5. Pour over the oreo cookie crust.
            6. Place the cheesecake into your preheated oven and bake for 25 to 30 minutes- until the edges puff slightly and the center is still wobbly.
            7. Cool on a cooling rack.

            For the glaze:

            1. Microwave the chocolate and butter at 45 second intervals, mixing in between intervals, until melted and smooth. Mix in the crème fraîche.
            2. Pour evenly over the cooled cheesecake. Top with pieces of peppermint Candy Crush.
            3. Cool completely and refrigerate for at least 4 hours or overnight. Cut and serve cold. Cover any leftovers and store in the refrigerator for up to 5 days.

            Happy BAKD’ing! 

            Did you make this recipe?
            Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

            Leave a comment

            Please note, comments must be approved before they are published