Aardbeien Sprinkle Koekjes

Aardbei sprinkle koekjes

 

Click here for English

Zachte koekjes met aardbeien smaak, gerold in feestelijke discodip sprinkles. Hoe leuk is dat?!

  

Dit recept maakt ongeveer 20-24 sprinkle koekjes . 

Ingredienten:

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Voeg het bloem, bakpoeder, en zout toe en mix tot het goed gemengd is (droge ingredienten).
  3. In een andere kom, voeg de gesmolten boter, suikers, en ei toe en mix (natte ingredienten).
  4. Voeg de natte ingrediënten met de droge ingrediënten and mix tot het goed gemengd is.
  5. Gebruik een ijsschep of een eetlepel om het koekjesdeeg in balletjes van gelijke grootte te scheppen (mijn schep maakt ballen van 4 cm). Rol de balletjes in de discodip en plaats ze, gelijkmatig verdeeld, op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak voor 8-10 minuten, maar niet te lang. De koekjes zijn klaar als ze iets verspreiden en het midden nog zacht is.
  7. Neem uit de oven, laat een paar minuten op de bakplaat liggen en laat ze daarna verder afkoelen op een rek. Enjoy!

Happy BAKD’ing! 

Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

 

---English translation--- 

Strawberry Sprinkle Cookies

Aardbei sprinkle koekjes

Soft strawberry flavored cookies rolled in festive sprinkles. How fun is that?!

 

This recipe makes one about 20-24 sprinkle cookies.

Ingredients:

  • 250g flour
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1/4 teaspoon salt
  • 60g butter, melted and cooled
  • 200g sugar
  • 60g Strawberry Sugar
  • 2 eiren
  • 120g Pink Discodip nonpareils

Directions:

  1. Preheat oven to 175°C. Line a baking sheet with parchment paper or a non-stick silicone mat.
  2. Mix together the flour, baking powder and salt.
  3. In another bowl, combine the melted butter, sugars, and the egg.
  4. Make a well in the center of the flour mixture and pour in the butter mixture. Combine.
  5. Use a cookie dough or ice cream scoop to evenly portion out cookie dough balls. Roll the balls in the discodip and then place onto your baking sheet.
  6. Bake for 8-10 minutes, but not too long. The cookies will spread a little and the centers will remain soft. 
  7. Remove the cookies from the oven, let them set on the baking sheet for a few minutes before transferring them to a rack to cool. Enjoy!

Happy BAKD’ing! 

Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published