Witte Taart (met kleurtjes!)

Wittetaart witte cake met sprinkles

Click here for English

Een klassieke witte cake: wit van kleur en luchtig, zoet en "moist" van structuur ... en ik heb natuurlijk sprinkles toegevoegd! Ik ben dol op de kleurenpracht die sprinkles aan de mix toevoegen en de puur witte cake laat de kleuren er echt uitspringen. Wat maakt een witte cake de beste cake en de enige cake die je moet gebruiken voor confettitaarten?! De kleurloosheid van de cake natuurlijk! Zonder het geel van het eigeel springen de kleuren er extra uit voor een betoverend effect. Jaja, ik ben geobsedeerd door confetti-cakes en nadat je deze hebt geproefd hoop ik dat jij dat ook zult zijn!

 

 

Dit recept is goed voor één ronde 15cm taart met 3 lagen of voor ongeveer 18 cupcakes. Verdubbel het recept voor een 3- of 4 lagen cake van 20cm.

Ingredienten:

Droog:

  • 200g bloem
  • 2 eetlepels Maizena
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 60g baking sprinkles, bijvoorbeeld onze Rainbow Strands + additionele decoratie.

Nat:

  • 120g Griekse yogurt, op kamertemperatuur
  • 120g volle melk, op kamertemperatuur (je mag ook kokosmelk, amandelmelk, soyamelk, havermelk, etc. gebruiken.
  • 180g kristal suiker
  • 170g roomboter, op kamertemperatuur
  • 3 eiwitten (geen eigeel!)
  • 2 theelepels amandel extract (10mL)

Frosting:

  • 240ml slagroom
  • 275g roomkaas
  • 100g poedersuiker
  • 1 theelepel vanille

    Zoals altijd gebruik ik mijn DIY Bake Even Strips om de lagen vlak te houden (snijden is niet nodig!).

    Bereiding:

    Taart:

    1. Verwarm de oven voor op 175 ° C. Spuit drie cakevormen van 15 cm in met anti-aanbakspray (of gebruik boter en bloem). Plaats een cirkel van bakpapier op de bodem van de pan. Bedek de buitenkant met bake even strips.
    2. Klop de Griekse yoghurt en de melk door elkaar en zet dit opzij.
    3. Klop de droge ingrediënten in een grote kom.
    4. Klop in een keukenmixer met menghaak de boter en de suiker samen tot ze licht en luchtig zijn.
    5. Voeg het eiwit en het amandelextract toe en mix tot het nèt gemengd is.
    6. Mix steeds tot de ingrediënten nèt gemengd zijn. Mix niet te lang. Iets te kort mixen is beter dan te lang!
    7. Voeg 1/3 van de droge ingrediënten toe, voeg ½ van het yoghurt/melkmengsel toe, voeg nog eens 1/3 van de droge ingrediënten toe, voeg de rest van het yoghurt/melkmengsel toe, voeg de rest van de droge ingrediënten.
    8. Verspreid het beslag gelijkmatig over de ingesmeerde bakvormen en bak voor 30 minuten in de oven. Gebruik een prikker (hout of bamboe) om te controleren of de taart gaar is. Er moet geen beslag aan de prikker blijven plakken. Voor cupcakes: bak voor 19-22 minutes.
    9. Versier de taart / cupcakes met glazuur en enjoy!

    Whipped Cream Cheese Frosting:

    1. Klop de slagroom stijf in een keukenmixer met garde.
    2. Klop in een andere kom de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract luchtig.
    3. Meng de slagroom voorzichtig door het opgeklopte roomkaasmengsel met een spatel. Genieten!

    Tip: Maak vooraf!
    Je kunt deze cake één dag voor je feestje maken. Zet de cake gewoon een uur in de koelkast om de cake harder te maken voordat je het goed in plastic folie wikkelt zodat hij niet uitdroogt. Bewaar in de koelkast of vriezer. Als je de cake wilt eten, haal hem dan uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert. Als je de cake in de vriezer bewaart, haal hem er dan minimaal 3 uur van te voren uit. Genieten!

    Happy BAKD’ing! 

    Did you make this recipe?
    Please leave me a comment below!
    Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

     

    ---English translation---

     

    White Cake (with colors!)

    Wittetaart witte cake met sprinkles

    A classic white cake: pure white in color and fluffy, sweet, and moist in texture...and I added sprinkles, of course! I love the pops of colors that sprinkles add to the mix, and the pure white color of the cake really let's the colors shine through. What makes a White Cake the best cake and only cake you should make for confetti cakes?! The colorlessness of the cake, of course! Without the yellow of the egg yolk, the colors pop into place for a mesmerizing and fun effect. Yes, I'm obsessed with confetti cakes and after tasting this one, I hope you will be too!

    This recipe makes one three-layer 15cm round cake or about 18 cupcakes. Double the recipe for 20cm round cake pans.

    Ingredients:

    Dry:

    • 200g flour
    • 2 Tablespoons cornstarch (Maizena)
    • 1½ teaspoon baking powder
    • ​1/4 teaspoon salt
    • 60g baking sprinkles like our Rainbow Strands + more for decoration

    Wet:

    • 120g Greek yogurt, room temperature
    • 120g whole milk, room temperature (you may also use coconut, almond, soy, oat milk, etc)
    • 180g crystal sugar
    • 170g butter, room temperature
    • 3 egg whites
    • 2 teaspoon almond extract (10mL)

    Whipped Cream Cheese Frosting:

    • 240mL heavy cream
    • 275g cream cheese
    • 100g powdered sugar
    • 1 teaspoon vanilla 

      As always I used my DIY Bake Even Strips so that the layers bake up nice and flat (no cutting required!).

      Directions:

      Cake:

      1. Preheat oven to 175°C. Spray three 15cm cake pans with nonstick spray (or butter and flour the pans). Place parchment paper circle onto the bottom of the pan. Cover the outside with bake even strips.
      2. Whisk together the greek yogurt and the milk, set aside.
      3. In a large bowl, whisk together the dry ingredients.
      4. In a stand mixer fitted with a paddle attachment, cream the butter and sugar together until light and fluffy.
      5. Add in the egg whites and the almond extract and mix to combine.
      6. After each of these additions, mix just until the ingredients are combined. Take care not to overmix. Undermixing is better!: Add in 1/3 of the dry ingredients, add in ½ of the yogurt/milk mixture, add in another 1/3 of the dry ingredients, add in the rest of the yogurt/milk mixture, add in the rest of the dry ingredients. 
      7. Evenly divide the batter between your prepared pans and bake for about 30 minutes or until a toothpick comes out clean and the centers are springy to the touch. (For cupcakes, bake for 19-22 minutes.)
      8. Frost the cake (or cupcakes) and enjoy!

      Frosting:

      1. In a stand mixer fitted with a whisk attachment, whip the heavy cream until stiff.
      2. In another bowl, whip the cream cheese, powdered sugar, and vanilla extract until fluffy. 
      3. Gently fold the whipped cream into the whipped cream cheese mixture. Enjoy!

      Make ahead tip!
      You can make this cake one day ahead of your party. Just put it into the refrigerator for an hour to harder the cake and frosting before wrapping it well in plastic wrap so that it doesn't dry out. Store it in the refrigerator or freezer until you're ready. When you want to eat the cake, remove it from the refrigerator and let it come to room temperature before serving. If you stored the cake in the freezer, remove it 3 hours before you want to serve it. Enjoy!

      Happy BAKD’ing! 

      Did you make this recipe?
      Please leave me a comment below!
      Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

      Leave a comment

      Please note, comments must be approved before they are published