De Ultieme Confetti Verjaardagstaart

Hiep Hiep Hoera!

Confetti verjaardagstaart

Click here for English

Sprinkles, sprinkles, sprinkles!!!! Zo veel kleuren! Het is confetti op je taart... het is confetti IN je taart... zoveel fun dat men het FUNfetti noemt! Feestelijker wordt het niet, toch? Je kunt deze confetti naked cake recept voor elke gelegenheid bakken en het is zo makkelijk!

Onze Bakvaste Rainbow sprinkles zijn perfect voor dit recept. Ze zijn crunchy en zoet en zelfs geschikt als snack! Met deze prachtige kleuren verras je gegarandeerd ieder jarige job, ongeacht zijn/har leeftijd!

Hiep Hiep Hoera! Gefeliciteerd! Let's celebrate!

Dit recept is goed voor één ronde 15cm taart met 3 lagen of voor ongeveer 18 cupcakes. Verdubbel het recept voor een 3- of 4 lagen cake van 20cm (foto).

Ingredienten:

Droog:

  • 215g bloem
  • 7g bakpoeder
  • 1g zout
  • 50g Rainbow Strands + additionele decoratie.

Nat:

  • 200g witte bastard suiker
  • 175g boter, gesmolten en op kamertemperatuur
  • 120g Griekse yoghurt, kamertemperatuur
  • 120g karnemelk, kamertemperatuur
  • 3 eieren, alleen het eiwit
  • 3 thelepels (of 5ml) vanille or amandel extract

Voor Confetti Amerikaanse Botercrème frosting:

  • 200g boter, kamertemperatuur
  • 500g - 600g poedersuiker
  • 1 theelepel vanille or amandel extract
  • 1/8 theelepel salt (of meer naar smaak)
  • 60g room of melk
  • 50g Rainbow Strands
  • Een paar druppels voedselkleurstof in gewenste kleur.

Zoals altijd gebruik ik mijn DIY Bake Even Strips om de lagen vlak te houden.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Spuit de bakvormen in met bakspray (of gebruik boter en bloem) .
  2. Meng de droge ingredienten in een grote kom goed samen.
  3. Meng de natte ingredienten samen in een andere kom.
  4. Meng de natte ingredienten langzaam samen met de droge ingredienten tot ze nét gemengd zijn.
  5. Verspreid het beslag gelijkmatig over de ingesmeerde bakvormen en bak voor 30-35 minuten in de oven. Gebruik een houten- of bamboeprikker om te controleren of de taart gaar is. Er moet niets blijven plakken. (bak de cupcakes voor 19-22 minutes).
  6. Maak de Confetti Amerikaanse Botercrème:
    1. Doe de boter, de poedersuiker, het zout en de vanille in de mengkom van je keukenmixer voorzien van het garde opzetstuk.
    2. Mix op lage snelheid tot dat alles gemengd is en de suiker vochtig is, circa 30 seconden. Schraap indien nodig langs de zijkanten van de kom met een spatel. Eenmaal gemengd, zet de mixer op middelhoog en klop voor 2 minuten.
    3. Voeg meer suiker toe als de botorcrème te dun is, of een extra eetlepel room als de botorcrème te dik is.
    4. Voeg de sprinkles langzaam toe.
    5. Direct gebruiken of goed afdekken en maximaal 1 week in de koelkast bewaren of maximaal 3 maanden in de vriezer. Na het invriezen, ontdooien in de koelkast en vervolgens de botorcrème een paar seconden op gemiddelde snelheid kloppen zodat het weer romig wordt. Na het ontdooien of koelen kun je het glazuur zo nodig weer verdunnen door er een scheutje slagroom of melk door te kloppen.
    1. Versier de taart / cupcakes met de botercrème en enjoy!

    Happy BAKD’ing! 

    Did you make this recipe?
    Please leave me a comment below!
    Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

     

    ---English translation---

     

    The Ultimate Confetti Birthday Cake
    Hip Hip Hooray!

    Confetti verjaardagstaart

    Sprinkles, sprinkles, sprinkles!!!! So many colors! It's confetti ON your cake...it's confetti IN your cake...it's so much fun, some even call it FUNfetti! What's more celebratory than that?

    Our Bake Stable Rainbow sprinkles are perfect for this recipe. They're crunchy. They're sweet. They're even snack-able!... but let's not get ahead of ourselves. ;-) The beautiful colors are sure to win over any birthday-boy or -girl, no matter their age!

    Hiep Hiep Hoorah!!!!! Gefeliciteerd! Let's celebrate!

    This recipe makes one three-layer 15cm round cake or about 18 cupcakes. Double the recipe to make a three-layered or four-layered (pictured) 20cm round cake.

    Ingredients:

    Dry:

    • 215g all purpose flour
    • 7g baking powder
    • 1g salt
    • 50g Rainbow Strands + more for decoration

    Wet:

    • 200g white bastard sugar
    • 175g butter, melted and cooled to room temperature
    • 120g Greek yogurt, room temperature
    • 120g buttermilk, room temperature
    • 3 egg whites
    • 3 teaspoon (or 5ml) vanilla or almond extract

    For American Style Confetti Buttercream frosting:

    • 200g butter, room temperature
    • 500g - 600g powdered sugar
    • 1 teaspoon vanilla or almond extract
    • 1/8 teaspoon salt (or more to taste)
    • 60g cream or milk
    • 50g Rainbow Strands
    • A few drops of food coloring (to your desired color)

    As always I used my DIY Bake Even Strips to bake up the layers nice and flat.

    Directions:

      1. Preheat oven to 175°C. Spray three 15cm cake pans with nonstick spray (or butter and flour the pans).
      2. Whisk the dry ingredients in a large bowl, mixing well.
      3. Mix the wet ingredients together in a medium bowl.
      4. Slowly mix the wet ingredients into the dry until they are “just” combined.
      5. Evenly divide the batter between your prepared pans and bake for 30-35 minutes or until a toothpick comes out clean and the centers are springy to the touch. (For cupcakes, bake for 19-22 minutes.
      6. Make the Confetti American Buttercream:
        1. Place the butter, powdered sugar, salt, and the vanilla into the mixing bowl of a stand mixer fitted with a paddle attachment.
        2. Mix on low speed until the sugar is fully mixed into the butter, about 30 seconds. Scrape down the sides and bottom of the bowl. Set the mixer to medium-high speed and beat the buttercream for 2 minutes.
        3. Add more sugar if the buttercream is too thin, or an extra teaspoon of milk or cream if the buttercream is too thick.
        4. Slowly mix in the sprinkles.
        5. Use immediately or store it in the refrigerator for up to one week or up to 3 months in the freezer. Defrost frozen buttercream in the refrigerator and then beat it for a few seconds on medium speed until its creamy again. After defrosting or refrigerating the buttercream might need a little bit more milk or cream to get it back to the desired consistency.
      7. Frost the cake (or cupcakes) and enjoy!

    Happy BAKD’ing! 

    Did you make this recipe?
    Please leave me a comment below!
    Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

    Leave a comment

    Please note, comments must be approved before they are published