Eetbare Koekjesdeeg of Bon-bons

Raw koekjesdeeg om op te eten

Click here for English

Koekjesdeeg of bon-bons veilig om te eten met pure en witte chocolade en bakvaste sprinkles!

  

Dit recept maakt ongeveer 20 scoops eetbare koekjesdeeg. 

Ingredienten:

  • 170g hittebehandelde bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel maizena
  • 85g boter, gesmolten en afgekoeld
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100g lichtbruine basterdsuiker
  • 50g witte basterdsuiker
  • 2-3 eetlepels melk
  • 120g Puur en witte chocolade chips
  • 20g SHINY Rainbow Opal bakvaste sprinkles
  • Optioneel: 400g chocoladechips, gesmolten (om bon-bons te maken)

Bereiding:

  1. Voeg het bloem, maizena, en zout toe en mix tot het goed gemengd is.
  2. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en voeg de suikers, de vanille, het melk en de boter toe en meng dit samen.
  3. Voel het deeg. Is het te droog? Voeg meer melk toe en mix.
  4. Voeg de chocolade chips sprinkles toe en mix tot het goed gemengd is.
  5. Gebruik een ijsschep of een eetlepel om het koekjesdeeg in balletjes. Pak een lepel en geniet ervan!

Will je Koekjesdeeg bon bons maken?

  1. Vries de voor geportioneerde koekjesdeeg ballen minimaal 1 uur in.
  2. Bedek ze met gesmolten chocolade.
  3. Laat ze opstijven in de koelkast. Enjoy!

Happy BAKD’ing! 

Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

 

---English translation--- 

Edible Cookie Dough or Bon Bons

Raw koekjesdeeg om op te eten

Safe to eat cookie dough made with dark and white chocolate chips, and bakeable sprinkles! 

 

This recipe makes about 20 edible cookie dough scoops. 

Ingredients:

  • 170g heat-treated flour
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1 teaspoon maizena (cornstarch)
  • 85g butter, melted and cooled
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 100g light brown bastard sugar
  • 50g white bastard sugar
  • 2-3 Tablespoons milk
  • 120g Dark and White chocolate chips
  • 20g SHINY Rainbow Opal bakable sprinkles
  • Optional: 400g chocolate chips, melted (for making bon bons)

Directions:

  1. Mix together the flour, maizena and salt.
  2. Make a well in the center and add the sugars, vanilla extract, the milk, the butter, and mix, 
  3. Feel the dough. Is it too dry? Add a little more milk and mix.
  4. Add the chocolate chips and the sprinkles and mix.
  5. Use a scoop or a spoon to dish out the cookie dough. Grab a spoon and enjoy! 

Do you want to make cookie dough bon bons?

  1. Freeze preportioned cookie dough balls for at least 1 hour.
  2. Cover them in melted chocolate.
  3. Let them set in the refrigerator. Enjoy!

    Happy BAKD’ing! 

    Did you make this recipe?
    Please leave me a comment below!
    Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

    Leave a comment

    Please note, comments must be approved before they are published