Feestelijk Confetti Sprinkles Taart
Het is Feest!
Nòg een recept voor witte cake en dit keer met melk in plaats van karnemelk. Het resultaat is een zachtere cake die net zo licht van kleur is, luchtig van textuur en met alle juiste kleuraccenten. Deze cake vraagt gewoon om een feestje! Maak het voor je volgende verjaardag, afstudeerfeest, jubileum, baby shower ... of gewoon omdat je, net zoals ik, van sprinkles houdt en wat ze doen met de taart!
Ik heb dit keer weer mijn favoriete Bake Stable Rainbow Strands gebruikt voor dit recept, maar elke strooi-mix van bakstabiele hagelslag voor cake volstaat! Pas op voor spinkles voor koekjes want die zullen hun kleur afgeven in cakebeslag. Voor de eigenwijzen onder ons (zoals ik) die toch koekjes spinkles willen gebruiken: wees heel voorzichtig met het mengen van de spinkles in het beslag. Je kunt hier meer lezen over welke sprinkles je het beste kunt gebruiken om te bakken.
Laat het feest beginnen!
Dit recept is goed voor één ronde 15cm taart met 3 lagen of voor ongeveer 18 cupcakes. Verdubbel het recept voor een 3- of 4 lagen cake van 20cm.
Ingredienten:
Droog:
- 200g bloem
- 6g bakpoeder
- 5g zout (of 1 theelepel)
- 50g baking sprinkles als onze Rainbow Strands + additionele decoratie.
Nat:
- 180g witte bastard suiker
- 170g boter, gesmolten en op kamertemperatuur
- 60g Griekse yoghurt, kamertemperatuur
- 120g volle melk, kamertemperatuur
- 3 eieren, alleen het eiwit (of 90g eiwit)
- 2 thelepels (of 5ml) vanille or amandel extract
Ik heb deze cake bekleed met mijn Confetti Meringue Buttercream!
Zoals altijd gebruik ik mijn DIY Bake Even Strips om de lagen vlak te houden.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C. Spuit de bakvormen in met bakspray (of gebruik boter en bloem) .
- Meng de droge ingredienten in een grote kom goed samen.
- Meng de natte ingredienten samen in een andere kom.
- Meng de natte ingredienten langzaam samen met de droge ingredienten tot ze nét gemengd zijn.
- Verspreid het beslag gelijkmatig over de ingesmeerde bakvormen en bak voor 30 minuten in de oven. Gebruik een prikker (hout of bamboe) om te controleren of de taart gaar is. Er moet geen beslag aan de prikker blijven blijven plakken. Voor cupcakes: bak voor 19-22 minutes.
- Versier de taart / cupcakes met de botercrème en enjoy!
Tip: Maak vooraf!
Je kunt deze cake al een dag vooraf maken. Zet de cake een uur in de koelkast zodat de cake en het glazuur harder wordt. Wikkel de cake daarna goed in met plasticfolie zodat hij niet uitdroogt in de koelkast. Haal hem voor gebruik uit de koelkast, verwijder de wikkel, en laat op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy
---English translation---
The Perfect Confetti Cake
Let's Party!
This is another white cake based recipe using milk instead of buttermilk. The result is a smoother, less tangy cake that is just as light in color, fluffy in texture, and mouth-watering delicious with all the pops of color you love. This cake just SCREAMS for a celebration! Make it for your next birthday gathering, graduation, anniversary, baby shower.. or just because you love sprinkles and how pretty they make cake look, like me!
I used my favorite Bake Stable Rainbow Strands again for this recipe but any sprinkle blend of bake stable sprinkles for cake will do! Just stay away from the sprinkles marked that they are best used in cookies (or if you're really stubborn, like me, just be extremely careful when mixing the sprinkles into your batter. Sprinkles that are better suited for cookie dough will bleed their color a little when mixed into cake batter. But if you're very careful the bleeding will be minimal and the result will be just as beautiful! You can read more about which sprinkles are best to use for baking here.
Let's get the party started!
This recipe makes one three-layer 15cm round cake or about 18 cupcakes. Double the recipe for 20cm round cake pans.
Ingredients:
Dry:
- 200g all purpose flour
- 6g baking powder
- 5g salt (or 1 teaspoon)
- 50g baking sprinkles like our Rainbow Strands + more for decoration
Wet:
- 180g white bastard sugar
- 170g butter, melted and cooled to room temperature
- 60g Greek yogurt, room temperature
- 120g whole milk, room temperature (may also use coconut, almond, soy, oat milk, etc)
- 3 egg whites (or 90g)
- 2 teaspoon almond or vanilla extract
I frosted this cake with my easy Confetti Meringue Buttercream!
As always I used my DIY Bake Even Strips to bake up the layers nice and flat.
Directions:
- Preheat oven to 175°C. Spray three 15cm cake pans with nonstick spray (or butter and flour the pans).
- Whisk the dry ingredients in a large bowl, mixing well.
- Mix the wet ingredients together in a medium bowl.
- Slowly mix the wet ingredients into the dry until they are “just” combined.
- Evenly divide the batter between your prepared pans and bake for 30-35 minutes or until a toothpick comes out clean and the centers are springy to the touch. (For cupcakes, bake for 19-22 minutes.)
- Frost the cake (or cupcakes) and enjoy!
Make ahead tip!
You can make this cake one day ahead of your party. Just put it into the refrigerator for an hour to harder the cake and frosting before wrapping it well in plastic wrap so that it doesn't dry out. Store it in the refrigerator until you're ready. When you want to eat the cake, remove it from the refrigerator and it's wrapping and let it come to room temperature before serving.
Happy BAKD’ing!
Did you make this recipe?
Please leave me a comment below!
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy